Category Archive: Културно- просветна дейност

Mar 19

Сайт в памет на ген. Христо Чаракчиев

images

Във връзка с организираното в Севлиево факелно шествие в памет на генерал Христо Чаракчиев, активисти на БНС- Севлиево направихме информационен сайт, посветен на неговия живот и самото мероприятие, което този март се организира за трета поредна година в нашия град.

Continue reading »

Nov 13

Да възстановим паметника на Йонко Карагьозов

Image2

Йонко Карагьозов е роден на 10 февруари 1851 г. в град Севлиево. Включва се в национално-революционното движение. Член на Севлиевския частен революционен комитет на ВРО. Основан е от Васил Левски (1871). Взема дейно участие в подготовката на Априлско въстание (1876) в Първи търновски революционен окръг. За да подпомогне материално комитета залага цялата си стока и …

Continue reading »

Nov 12

“Помни героите”- първа книга на БНС- Севлиево

изтеглен файл

Излезе нашата първа книга “Помни героите”. В нея сме събрали истории за някой от най- бележитите севлиевци, отдали животите си за свободата и независимостта на Отечеството ни. Книгата може да намерите в безплатен онлайн вариант- ТУК.

Continue reading »

Nov 12

“Вечер на герои” в Севлиево

7789874

2 февруари 2014г. На 2ри февруари, националисти от Български Национален Съюз за втора поредна година проведоха лекция в Севлиево като част от кампанията си преди ежегодно провеждащия се Луковмарш.

Continue reading »

Nov 12

Първа проява на БНС В Севлиево

549515_348111478621890_1480950975_n

9 февруари 2013 г. Информационната кампания в страната, посветена на личността и делото на ген. Христо Луков, завърши със среща в град Севлиево. Националисти от града и региона се събраха за да чуят докладите на Симеон Костадинов, Звездомир Андронов и Пламен Димитров. Припомняме, че първоначално срещата трябваше да се състои в читалище „Развитие”, но след …

Continue reading »