Category Archive: Севлиево

Oct 13

Партии и коалиции масово не спазват наредби и закони в предизборната борба

mestni-izbori-2015-25-oktomvri

Кандидатът за кмет Росен Цветков, издигнат от НФСБ, публично и демонстративно показа в свой предизборен клип, че няма намерение да зачита законите на Р. България. Във видеото се вижда как самия кандидат- кмет, заедно със своите сподвижници обикалят с лек автомобил и нагло разлепят своите предизборни плакати навсякъде, включително на места, на които това е забранено.

Continue reading »

Oct 13

Към кандидат кметовете- Какво правим със сектата “Свидетели на Йехова” в Севлиево?

photo_big_579328

В Севлиево тече предизборната кампания преди местните избори. Част от кандидатите обикалят и се срещат с избиратели, други пък залагат на кампания в интернет, а трети се надяват на купените гласове, които отново ще ги вкарат в управлението на града.

Continue reading »

Sep 27

Неграмотен общински съветник е кандидат за кмет на Севлиево

10454323_1467287296851978_1541379729982872411_n

Публикуваме снимка на документ, която беше публикувана в социалната мрежа facebook. На нея се вижда “Становище на ПП ДПС” , което е отправено до председателя на Общински съвет Севлиево и е подписано от Ердоан Узунов- общински съветник и кандидат за кмет на предстоящите местни избори.

Continue reading »

Sep 26

Тест за интелигентност за кандидатите за кмет и общински съветници в Севлиево

Снимка: offnews.bg

“Менса – България” отправя предизвикателство към кандидатите за кметове и общински съветници, да се подложат на тест за интелигентност. Призоваваме всички кандидати за кметското място и общинския съвет в Севлиево също да участват в този тест. Щом кандидатите искат от хората да гласуват за тях и да им поверят в ръцете управлението на града, то те …

Continue reading »

Sep 09

Паметник на национален предател петни площад “Свобода”

3681775_orig

На днешната черна дата за България се навършват 71 години от кървавия преврат извършен през 1944та година от съветските окупатори и комунистически безродници, а след два месеца се навършват 26 години, откакто комунистическото престъпно управление беше свалено и България пое по “демократичен път”.

Continue reading »

Sep 08

Връщане на името на площад “Стефан Пешев” в Севлиево

photo_verybig_1321810

През 1894 год. в центъра на град Севлиево, по инициатива на Опълченско дружество “Лев”, на мястото където на 25 юни 1876 год. е била издигната бесилката, на която са обесени Стефан Пешев- председател на читалище “Росица”, председател на Революционния комитет в града, ум и сърце на революционното движение в севлиевския край, заедно с неговите помощници, …

Continue reading »

Sep 08

“Помни историята” – нов проект на БНС- Севлиево

Image1

“Народ, който не помни миналото си, няма бъдеще!” “Помни историята” е проект на активисти на Български Национален Съюз- Севлиево, който има за цел да съхрани в идните поколения спомена за Героите от нашия град, които достойно живяха и умряха за нашето отечество България.

Continue reading »

Sep 08

Стена на славата и безсмъртието в Севлиево

DSC01676

В навечерието на 6ти септември, когато се навършва годишнина от Съединението на България с Източна Румелия, в Севлиево беше открита “Стена на славата и безсмъртието”. На нея са изписани имената на севлиевските герои дали живота си за освобождението и обединението на България.

Continue reading »

May 21

Тихомир Благовестов- истински шампион и достоен Българин

11058352_1583509698565537_8364088623240335192_n

Тихомир Благовестов е роден в град Севлиево, където завършва основното си образование в ІІ ОУ “Стефан Пешев” и започва да тренира под ръководството на треньора Досьо Досев. След това продължава образованието си в столицата София, в спортното училище “Ген. Владимир Стойчев” и става един от най-добрите спортисти в него.

Continue reading »

May 07

Община Севлиево, ще отбележи деня в който България загуби Националния си идеал

1_25_09_09_4_38_31

Във връзка със седемдесетата годишнина от приключването на Втората световна война, Община Севлиево изготви специална програма, чрез която ще отбележи това събитие. На 7-и май, кметът на общината заедно с представители на Посолството на Руската федерация, ще поднесе венци и цветя в памет на загиналите в Руско- турската освободителна война и Втората световна война.

Continue reading »

Older posts «