«

»

Nov 28

95 години Ньойски диктат

nioi_001На 27 ноември се навършиха 95 години от подписването на един от най- несправедливите договори в Българската история. Тогава предателската ръка на Александър Стамболийски слага подписа си под тежките санкции и унижения, които победителите във войната налагат над нас и лицемерно наричат “мирен договор”. С него от България се откъсват повече от единадесет хиляди квадратни километра. Унищожават се Българската икономика и армия. С този престъпен договор Македония, Западните покрайнини и Беломорието падат под робство. Милиони Българи останали извън пределите на България биват подложени на геноцид и репресии от страна на гърци, сърби и румънци.

Анри Пози в своята книга “Войната се завръща” описва тези мрачни събитията по следния начин:

“Има къщи, където дворът е сръбски, кухнята българска. Дините и тиквите от градината имат различни наци­оналности, които телените мрежи се стараят да на­помнят и на тия, които биха посмели да забравят… Аз видях гробища, разделени на две… Нещо повече: гробове! Главата на мъртвеца е между телените мре­жи, краката извън. Вълчите ями са изкопани върху ковчезите. Аз видях български майки, гробовете на чиито деца са на югославска земя, да идат и плачат на няколко метра от скъпите им гробове, понеже им е забранено да се приближат… Какво може да се очаква от мира, когато победи­телите го разбират така!”.

Въпреки стотиците хиляди храбри знайни и незнайни воини, Националния ни идеал за обединение отново не бива осъществен, заради западни българофоби и безродни предатели. По традиция още веднага след подписването на договора, спонтанна вълна от протести залива цялата страна. След това Българските националистически организации продължават ежегодно да напомнят за тази черна дата в историята ни и искат реванш. Днес, деветдесет и пет години по- късно ние продължаваме делото на нашите предци. Следвайки пътя който ни завещаха Съюза на Българските Национални Легиони и всички онези достойни Българи борили се за обединението на България, днес Българските националисти отново излизаме на поход. 95 години по- късно факлите ни отново осветяват пътя който трябва да изминем, задължени от саможертвата на нашите предци. Ние заявяваме ясно, че никога няма да забравим Ньой и нищо не е простено.

Тази година наш представител взе участие във факелното шествие, което се проведе в град Русе заедно с нашите приятели от МО- Велика България с които бяхме заедно и на 3ти март на връх Шипка, а на 29ти ноември група националисти от Севлиево по традиция, ще присъстваме на факелното шествие в град Пловдив. Желаещите да пътуват с нас, могат да се запишат на e-mail: sevlievo@bgns.net