«

»

Jan 22

Среща с организаторите на Луковмарш в Севлиево

10429408_747814931966601_3435969302932524303_nНа 25ти януари в Севлиево, ще се проведе среща с организаторите на възпоменателното факелно шествие в чест на ген. Христо Луков- герой от Първата световна война, Министър на войната и водач на Съюза на Българските Национални Легиони (СБНЛ), основоположник на съвременния Български национализъм и патрон на Български Национален Съюз. Героят който сам пазеше изоставените позиции на Българската армия. Спасителят на град Кюстендил, който се превърна в кошмар за чужди врагове и родни предатели.

Днес, 72 години след неговата смърт, споменът за ген. Луков се превръща във вдъхновение за младото поколение. Неговият завет е наш дълг и вече над десет години, въпреки огромната съпротива срещу Луковмарш, която се води начело с наследниците на безродните предатели, които по особено подъл и жесток начин го убиха, ние въпреки всичко продължаваме борбата и следваме пътя който той не завеща.

Напред и нагоре! 

Желаещите да присъстват на срещата с Организаторите на шествието, може да се свържат с нас на нашата електронна поща: sevlievo@bgns.net или да ни пишат на нашия facebook- профил: Б.Н.С. Севлиево.

Повече за живота и делото на ген. Христо Луков може да прочетете- тук.