«

»

Feb 25

СНЦ- Вярност – „137 г. СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ”

428736_205817162849254_1683532983_n

На 3-ти март, за пета поредна година СНЦ- Вярност, ще организира факелно шествие в град Стара Загора, с което, ще отбележат освобождението на България от турско робство. Публикуваме съобщението, което те публикуваха в своята facebook- страница, а също така и видеото, което младите родолюбци заснеха по този повод.

“137 г. СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ”

За пета поредна година организираме мероприятието, което смеем да твърдим се превърна в традиция за Стара Загора и с годините набра значителна популярност и извън рамките на града. Факелното шествие „ 137 г. Свободна България” в момента е най-мащабното националистическо мероприятие в Стара Загора. И тази година участие са потвърдили различни организации и хора от София, Пловдив, Ловеч, Казанлък, Севлиево, Варна и др. Очакваме и гости от чужбина.

По традиция провеждаме шествието на 3 март – Националният празник на България. Нашите основни цели са две – да почетем подобаващо героите паднали за свободата на България и да демонстрираме нашите възгледи по отношение на някои обществени явления и въпроси. Тази година напълно основателно ще протестираме срещу бежанската вълна заляла България.

Тъй като националистите трябва да бъдат пример за поведение сред останалите хора стигнахме до решение, че за да бъдем достоен пример самите ние ще трябва да се постараем за това. По тази причина изготвихме специални правила, които ще публикуваме в близките дни и за които ще се съблюдава строго.

Тъй като 2015 г. е юбилейна за „Вярност” и за самото мероприятие взехме решение тазгодишното шествие да бъде с променен маршрут. /за съжаление идеята ни вече бе открадната/. СБОРНИЯТ НИ ПУНКТ ЩЕ БЪДЕ В ПАРК „5-ТИ ОКТОМВРИ”. НАЧАЛНИЯТ НИ ЧАС НА СЪБИРАНЕ ЩЕ БЪДЕ 19:00. ЩЕ ПОТЕГЛИМ ОРГАНИЗИРАНО 30 МИНУТИ ПО-КЪСНО. КРАЙНАТА ТОЧКА НА ШЕСТВИЕТО ЩЕ БЪДЕ ПАРК „БРАНИТЕЛИТЕ НА СТАРА ЗАГОРА” ПО-ПОЗНАТ КАТО САМАРСКОТО ЗНАМЕ!

Задават ни се два основни въпроса: Защо крайната точка ще бъде самарското знаме и не е ли прекалено дълъг този маршрут?

Отговаряме, че Самарското знаме е символично място за Стара Загора и подобава да завършим нашият път на преклонение именно там. Преценили сме, че този маршрут не представлява кой знае каква физическа трудност. За нас е важно да покажем решителност в убежденията си и дължината на новия маршрут ще ни изпита.

При желание споделяйте и разпространявайте това съобщение.

https://www.youtube.com/watch?v=mTQBO6sPM-I