«

»

Mar 16

Отбелязахме 145 години от рождението на ген. Христо Чаракчиев

picture2На 14-ти март, за трета поредна година, отбелязахме годишнината от рождението на генерал- майор Христо Петров Чаракчиев с факелно шествие по улиците на град Севлиево. И тази година на мероприятието присъстваха нашите приятели от Български Национален Съюз – София, представители на Национална съпротива, националисти от Габрово, Казанлък и Велико Търново. Така тазгодишното шествие се превърна в най- голямото организирано до сега.

Шествието премина при изключителен ред и дисциплина. Колоната се водеше от две красиви момичета, които носеха венеца, следвани от две знамена с надпис “Свобода или смърт” и знамената на Организацията. След тях вървяха хората с транспарантите на Национална съпротива и факлоносците.

Шествието премина през централните улици на града, като участниците в него скандираха: “Свободен, социален, национален!”, “Генерал Христо Чаракчиев”, “За България- Свобода или смърт”, “Всички комунисти- на съд, на съд, на съд! България поема по Национален път” и “Българийо събуди се!“. Десетки севлиевци излязоха по своите тераси и прозорци за да наблюдават нашата стройна колона. Мнозина от тях извадиха своите телефони и фотоапарати за да ни снимат, а други ни ръкопляскаха и искрено ни се радваха.

Тази година въпреки, че имаше леко изменение на маршрута от предходните години, което беше направено след искане на органите на реда, шествието завърши на мястото където местни националисти са подели инициативата да поставят паметна плоча, която да напомня за Генерала. В края на мероприятието пред събралите се хора, речи държаха Пламен Димитров от БНС- София, Благовест Асенов от Национална съпротива и Тодор Тодоров от Дивизия Казанлък. След заключителни думи на Радко Радков от БНС- Севлиево и поднасянето на венеца, мероприятието приключи.

Героят мъртъв, мъртъв не остава, той се помни вечно!