«

»

May 07

Община Севлиево, ще отбележи деня в който България загуби Националния си идеал

1_25_09_09_4_38_31Във връзка със седемдесетата годишнина от приключването на Втората световна война, Община Севлиево изготви специална програма, чрез която ще отбележи това събитие. На 7-и май, кметът на общината заедно с представители на Посолството на Руската федерация, ще поднесе венци и цветя в памет на загиналите в Руско- турската освободителна война и Втората световна война.

Кои обаче са загиналите съветски войници през Втората световна? Не са ли онези, които нападнаха България и които я окупираха, след като на 5-и септември 1944 г. СССР скъса дипломатическите отношения с Царство България и ни обяви война, въпреки желания неутралитет на България и факта, че не сме изпратили нито един войник на Източния фронт?!

Освен това преклонение пред жертвите на окупатора, който е известен най- вече с десетките хиляди престъпления, които прави навсякъде откъдето мине, като убийства, грабежи и изнасилвания, Общината включва в своята “празнична” програма и концерт на Държавен симфоничен оркестър – Шумен с диригент Левон Манукян. Със специалното участие на Руслан Мъйнов, те ще изпълнят- “Любими руски песни, цигански романси и песни от незабравими руски филми”.

Въпроса е що за безродници и национални нихилисти, могат да празнуват подобна дата? Идиотско е да се чества деня, в който приключва война която България губи и деня в който завинаги се прощаваме с Националния си идеал за обединението на всички изконни Български земи и всички Българи в една държава.

Денят в който Мизия, Тракия и Македония останаха разделени от телени заграждения, не може да бъде празник за Българския народ!