«

»

Sep 12

Патриотично възпитание на децата

Патриотични-тетрадки

Снимка: luboslovie.bg

Наближава датата 15ти септември, когато Българчетата тръгват на училище и едно от приготовленията, които техните родители правят за първия учебен ден и за предстоящата учебна година е да закупят тетрадките, учебниците и всички други консумативи и пособия, които ще са необходими за техните деца. 

Нашето предложение към всички ученици и най- вече към техните родители е, тази година да обърнат внимание на инициативата за патриотично възпитание на децата в училищата. Закупете тетрадки с ликовете на велики личности от Българската история като Васил Кунчев- Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, Цар Симеон Велики и др.  и по този начин, вашите деца, ще се запознаят с героите от нашето минало и ще се научат да обичат и почитат своята история и своите предци. Такива тетрадки може да намерите в книжарниците или в интернет, като тяхната цена не е по- висока от цената на останалите тетрадки.

Родолюбието ни е запазило през вековете като народ. То съхранява традициите и културата ни. Патриотизма пази спомена за хилядолетната ни история и ни дава самочувствие днес.  Без него сме като дърво без корен. Ето за това трябва да възпитаваме децата да обичат България от малки!