«

»

Sep 26

Тест за интелигентност за кандидатите за кмет и общински съветници в Севлиево

Снимка: offnews.bg

Снимка: offnews.bg

“Менса – България” отправя предизвикателство към кандидатите за кметове и общински съветници, да се подложат на тест за интелигентност. Призоваваме всички кандидати за кметското място и общинския съвет в Севлиево също да участват в този тест. Щом кандидатите искат от хората да гласуват за тях и да им поверят в ръцете управлението на града, то те имат право да знаят какво е тяхното ниво на интелигентност.

В Севлиево кандидатите за кметското място са 10. Това са сегашния кмет на общината Иван Иванов (ГЕРБ), и претендентите Йордан Стойков (коалиция Избирам Севлиево), Митко Гълъбов (Движение за радикална промяна българската пролет), Радослава Мичева (Атака), Росен Петров (коалиция Патриотичен фронт, НФСБ, ВМРО), Недко Георгиев (Народен Съюз), Ердоан Узунов (ДПС), Нина Димитрова(АБВ), Иван Христов Иванов (Движение напред България), Тодор Ганчев (Реформаторски блок).

Освен тях, приканваме и всички кандидати за общинския съвет да се подложат на този тест и да публикуват публично резултатите си, защото в момента има хора в Общината, които се затрудняват да пишат и говорят правилно на Български език, което е ненормално, но и не учудва никого, защото на всички е ясно, че те са влезли там благодарение на купени гласове и фалшифициране на изборите.

Пълен текст на поканата от “Менса- България”:

Уважаеми дами и господа,

В последните години у нас има активен обществен дебат относно възможността за провеждане на мажоритарни избори, в които да се отчитат личните качества на кандидатите за властта. В „Менса – България” вярваме, че именно на изборите за кметове и градски парламент хората в най-голяма степен гласуват за личности, оценявайки преди всичко техните персонални качества и на следващ план партийната им принадлежност.
Ето защо отправяме покана към всички кандидати за кметове и общински съветници, които ще участват в изборите на 25 октомври 2015г., да се явят на международно признатия тест за интелигентност на „Менса”. Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на партиите да отсеят най-добрите сред тях.
По правило, ние нямаме право да оповестваме публично резултатите на хората, които се явяват, освен ако те самите не желаят това. В този случай „Менса – България” се ангажира да проведе теста без такса или да възстанови таксата, ако такава вече е платена.
Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от „Менса Интернешънъл”, и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат след още 30 до 60 минути.
„Менса – България” е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на „Менса Интернешънъл” – най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

С уважение:
Христо Радков,
Председател на Управителния съвет
„Менса– България”