Oct 13

Партии и коалиции масово не спазват наредби и закони в предизборната борба

mestni-izbori-2015-25-oktomvriКандидатът за кмет Росен Цветков, издигнат от НФСБ, публично и демонстративно показа в свой предизборен клип, че няма намерение да зачита законите на Р. България. Във видеото се вижда как самия кандидат- кмет, заедно със своите сподвижници обикалят с лек автомобил и нагло разлепят своите предизборни плакати навсякъде, включително на места, на които това е забранено.

Read the rest of this entry »

Oct 13

Към кандидат кметовете- Какво правим със сектата “Свидетели на Йехова” в Севлиево?

photo_big_579328В Севлиево тече предизборната кампания преди местните избори. Част от кандидатите обикалят и се срещат с избиратели, други пък залагат на кампания в интернет, а трети се надяват на купените гласове, които отново ще ги вкарат в управлението на града.

Read the rest of this entry »

Oct 10

Годишнина от рождението на севлиевския генерал Петър Цанков

12086989_877597555644279_1847954449_nПетър Иванов Цанков е роден на 10 октомври 1896 г. в Севлиево. Той е Български царски офицер, генерал- майор. Военната му служба преминава през 25-ти пехотен полк; Адютант на Коменданта на София; Началник на 1-ви пограничен участък; Началник на секция в Щаба на армията; Оръжейната инспекция; Временен началник на 4-та армейска област; Помощник- началник на Школата за запасни офицери; Началник на Школата за запасни офицери.

Read the rest of this entry »

Oct 09

81 години от подвига на Владо Черноземски

imagesНа днешната дата, точно преди 81 години, бе извършен атентата в Марсилия. С цената на собственият си живот, Владо Черноземски изпълни смъртната присъда, издадена от Иван Михайлов над сръбския крал. С няколко изстрела българският герой ликвидира Александър І Караджорджевич. Така заслуженото възмездие застигна тиранинът българомразец, отговорен за безброй зверства над Българите в Македония и останалите изконни наши земи, попаднали под сръбска власт. Самият Черноземски е тежко ранен и откаран в полицията за разпити. Геройски умира вечерта на 9-и срещу 10-и октомври, без да издаде нищо. Така приключва земният си път един велик Българин, посветил целият си съзнателен живот на борба за правдините Български. Умира един герой, за да се роди една легенда! Вечна памет!

Read the rest of this entry »

Oct 03

Над 3000 Българи изпяха песента за Райна Княгиня в Панагюрище

Снимка: pazardjik.actualno.com

Снимка: pazardjik.actualno.com

Над 3000 Българи от цялата страна, голяма част от които с трибагреници в ръце и носии, се събраха на историческия хълм Маньово бърдо край Панагюрище, където по време на Априлското въстание местните въстаници се бият срещу турските поробители и изпяха песента за Райна Княгиня.

Read the rest of this entry »

Oct 02

Иван Михайлов за атентата в Марсилия

maxresdefaultВъв връзка с наближаващата годишнина от атентата в Марсилия извършен от Владо Черноземски, публикуваме “Събитието в Марсилия”, публикувано в “Спомени IV” от великия водач на историческото ВМРО Иван Михайлов.

Read the rest of this entry »

Oct 02

“Македонска трибуна”- Тодор Александров

Тодор-АлександровПубликуваме статия на легендарния лидер на ВМРО Иван Михайлов посветена на неговия предшественик, учител и приятел Тодор Александров.

Read the rest of this entry »

Oct 01

Защо предизборната провокация на ДПС е гавра с паметта на Райна Княгиня

12072580_10153604851948798_4589276121074127274_n

Публикуваме част от “Турските зверства в България”- писма на специалния кореспондент на Daily news, Дж. Макгахан, преведени от Стефан Стамболов. В тях се описва каква е била съдбата на Райна Княгиня и дава отговор на въпроса защо предизборната провокация на турската етническа партия ДПС е груба гавра с нейната памет и с Българската история:

Read the rest of this entry »

Sep 27

Гавра с паметта на Райна Княгиня от страна на ДПС

dps_gavraПредизборната кампания на Движението за права и свободи и тази година започна с провокация към Българския народ и грубо и демонстративно неспазване на Българското законодателство. За пореден път Лютви Местан и хора от неговото обкръжение нагло показаха, че законите за тях не важат и въпреки, че предизборната агитация на друг език, различен от Българския е забранена, той започна предизборната кампания на ДПС на турски език.

Read the rest of this entry »

Sep 27

Неграмотен общински съветник е кандидат за кмет на Севлиево

12077486_10206478773801383_932332303_nПубликуваме снимка на документ, която беше публикувана в социалната мрежа facebook. На нея се вижда “Становище на ПП ДПС” , което е отправено до председателя на Общински съвет Севлиево и е подписано от Ердоан Узунов- общински съветник и кандидат за кмет на предстоящите местни избори.

Read the rest of this entry »

Older posts «